Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Analyse: AlsFyn-bro vil skabe jobfest

En bro mellem Als og Fyn vil ifølge ny analyse skabe tusindvis af nye arbejdspladser

Analysens hovedkonklusioner

AlsFynBroen vil:

  • skabe 13.300 jobs i byggeperioden (2660 fuldtidsjobs i fem år).
  • medføre produktivitetsgevinster på op til 100 mio. kr. årligt.
  • øge pendlingen mellem Sønderborg og Sydfyn fra 100 til over 5.000 personer.
  • løfte turismen på Fyn – kommer Fyn på niveau med Sydjylland hvad angår tyske turister, vil det kunne skabe 500 jobs og øge indtægterne fra turisme med op til 354 mio. kr. om året
  • skabe grobund for et højere uddannelsesniveau i Region Syddanmark. Hvis regionen kommer på niveau med resten af landet hvad angår andelen af borgere med en lang videregående uddannelse, vil det have en positiv effekt på BNP på op til 520 mio. kr.
  • derfor samlet set kunne øge BNP med op til 974 mio. kr. om året


Analysen fra DAMVAD Analytics kan læses på alsfynbroen.dk.

Tusindvis af nye arbejdspladser og et markant økonomisk løft til hele regionen.

Det bliver konsekvensen af en eventuel kommende fast forbindelse med Als og Fyn ifølge en ny regionaløkonomisk analyse fra DAMVAD Analytics.

Ifølge analysen, der har undersøgt de økonomiske effekter ved en fast forbindelse, vil selve anlægsfasen skabe 2.660 fuldtidsjobs i fem år.

Når broen står færdig vil de dynamiske effekter af at binde to landsdele sammen give mange fordele. Analysen nævner for eksempel produktivitetsgevinster på 100 millioner kroner om året og en samlet stigning i BNP på op til én milliard kroner om året.

”Den nye analyse viser, at der er store perspektiver i AlsFynBroen. Den vil forbedre rammevilkårene for vækst og beskæftigelse i Syddanmark markant, og den vil nedbryde barrieren mellem to arbejdsmarkeder, som i dag er opdelte. AlsFynBroen åbner helt nye muligheder for virksomheder og privatpersoner, og den vil være en gamechanger til gavn for erhvervsliv, privatpersoner og kommuner,” siger formanden for AlsFynBroens styregruppe, Danfoss' bestyrelsesformand Jørgen M. Clausen, i en pressemeddelelse.

Borgmester i Sønderborg, Erik Lauritzen (S), er også begejstret for de positive perspektiver i analysen:

”AlsFynBroen vil forbinde to adskilte arbejdsmarkeder og skabe helt nye jobmuligheder for både sønderjyder og fynboer. I dag er der kun 100 personer, der pendler mellem Sønderborg og Sydfyn, men med AlsFynBroen vil tallet stige til over 5000. Samtidig vil erhvervslivet nemmere kunne tiltrække den arbejdskraft, de har brug for, og samlet set vil det gøre Sønderborg og Sydfyn til mere attraktive steder at bo og arbejde.”

Publiceret: 21. Juni 2017 10:05
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Fik du læst
ANNONCER
Se flere