Borgmester Erik Lauritzen.
Borgmester Erik Lauritzen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester glæder sig over styrket politi i Sønderborg

Den nye politistruktur vækker politisk glæde i Sønderborg

Sønderborg beholder sin politistation og får tilført flere opgaver.

Det er resultatet af en ny struktur i Syd- og Sønderjyllands Politi, og det glæder Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

"Der har verseret rygter om, at der ville blive nedlagt lokale politistationer i forbindelse med den nye struktur. Det har vi nu fået afkræftet, og det er selvfølgelig den bedste nyhed. Jeg er glad for, at Syd- og Sønderjyllands Politi har prioriteret nærheden til borgerne og responstiden. Det er det vigtigste i forhold til borgernes tryghed. Så er det selvfølgelig ekstra positivt, at politistationen i Sønderborg bliver områdecenter i Område Syd og at sagsbehandlingen og efterforskningen samles her. Det kan jeg kun være tilfreds med," siger Erik Lauritzen.

 

Den nye struktur kommer til at gælde fra starten af 2018 og betyder, at den lokale sagsbehandling og efterforskning samles på tre områdecentre, der bedre og mere effektivt kan håndtere de nye opgaver. I den forbindelse samles lokalpolitistationerne samarbejdsmæssigt i tre områder: Nordvest, som dækker Varde, Fanø og Esbjerg kommune. Nordøst, som dækker Haderslev og Vejen kommune og Syd, som dækker Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommune. 

I område Syd samles den lokale efterforskning og sagsbehandling i Sønderborg. Herfra kører der patruljer ud, og der er også borgerbetjening og forebyggelse på stationen.

I en pressemeddelelse oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at de fortsat prioriterer nærhed til borgerne og responstider. Der vil derfor også i den nye struktur køre patruljer ud fra alle de nuværende lokalstationer, undtagen Ribe. Der bliver ikke skåret ned i antallet af patruljer, som kører rundt og dækker politikredsen. På nogle tidspunkter af døgnet bliver dækningen endda bedre.

Formålet med den nye struktur er, at sikre et politi, der er stærkt og slagkraftigt nok til at matche en ny virkelighed med en anderledes og mere kompliceret kriminalitet og nye opgaver i forhold til terror og grænsekontrol.

Publiceret: 11. Januar 2017 09:19
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt