Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Verden er forunderlig

Tommy Jensen, Vollerup, skriver:

Man har netop i en JP-analyse kunnet læse, at Herning Kommune er den mest borgervenlige kommune, når det gælder rammevilkårene for ”nogle af borgerne”; især børnefamilierne. Herning har et skat/serviceforhold i 2016 på 1,00. Det vil sige, at borgerne får den service som skatten tilsiger, de har krav på!

Samtidig kan man konstatere ved samkøring af Dansk Byggeris og Dansk Industris årlige analyser om erhvervsvenligheden i landets kommuner, at også hér ligger Herning Kommune på en indiskutabel 1. plads!

Dette er et godt eksempel på at det ene ikke udelukker det andet.

Herning Kommune har en gns. 4. plads hos DB og en gns. 2. plads hos DI for årene 2012-2016 og indtager nu dermed samlet (fornem) førsteplads blandt landets kommuner, når det gælder borgerservice og erhvervsvenlighed! 

Herning Kommune havde i 2012 en gns. placering på en delt 6. plads og er i 2016 gået 5 pladser frem!

Sønderborg har i 2016 et skat/serviceforhold på 1,03. Det vil sige at borgerne får 3 procent mindre service end skatten tilsiger de skal have!

At Sønderborg ikke ligger blandt de 10 bedste i landets kommuner, når det gælder lønudgifter i dagplejen og folkeskolerne er næppe ukendt for borgerne. Men det er formentlig en overraskelse for skatteyderne, at Sønderborg Kommune i de seneste 5 år har subsidieret SET og Vækstrådet i ”Erhvervsstøtte og Iværksætteri” med 58,488 mio. kr. i nettodriftsudgifter plus 26,671 mio. kr. i anlægsudgifter!

Sønderborg Kommune fik i 2016 en samlet placering på en 77. plads i DI- og DB- opgørelserne 2012-2016. Det er en tilbagegang på 40 pladser ift. 2012!

Herning indtager en suveræn 1. plads som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune med et kommunalt forbrug på Erhvervsservice og Iværksætteri over de seneste 5 år med 22,94 mio. kr. i alt!

Herning er dermed Danmarks mest borger- og erhvervsvenlige kommune. Dette endda for betydeligt færre kroner.

Herning har i perioden løftet sig til en 1. plads vha. af en investering af skatteydermidler på 5,735 mio. kr. årligt og gået 5 pladser frem. Sønderborg Kommune har i perioden tabt 45 pladser vha. af en skatteyderbetalt indsats på 17,032 mio. kr. årligt.

Nu kan man i dagspressen pt. læse at de samme ”dygtige byrådsmedlemmer” i Sønderborg Kommune, som bl. a. har præsteret ovenstående resultat for erhvervslivets rammevilkår, igen stiller sig til rådighed for vælgerne til KV2017! Hvorfor dog det? – Der er ikke plads til en ”ommer” i mine øjne!

Jeg skal undlade at udtrykke min mening om de lokale byrådsmedlemmers performance i relation til ovenstående; men blot lade tallene tale for sig selv!

Hav en god dag.

 

Kilder: JP, DB, DI, DS/REGK31 samt ØIM nøgletal

Publiceret: 01. Maj 2017 13:08
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt