Ved et besøg på hotellets byggeplads i går torsdag hos A. Enggaard fik omkring 25 af de syriske flygtninge informationer om byggeaktiviteterne på havnen.
Ved et besøg på hotellets byggeplads i går torsdag hos A. Enggaard fik omkring 25 af de syriske flygtninge informationer om byggeaktiviteterne på havnen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flygtninge kan komme i sving på havnen

Entreprenører på havne-byggerierne ser nu på muligheden for at ansætte flygtninge

Af Svend Mikael Larsen

Entreprenører på havne-byggerierne opfordres nu til også at overveje ansættelse af flygtninge. Opfordringen kommer i første omgang helt konkret fra ét af de private firmaer, som kommunens Jobcenter har hyret ind til at hjælpe i bl.a. bygge- og anlægsbranchen i spørgsmål om praktik og beskæftigelse.

"Vi har i øjeblikket 40 syrere, som har fået opholdstilladelse, og som vi introducerer til arbejdsmarkedet med et otte ugers forløb," fortæller virksomhedskonsulent Gevorg Margarian fra ICV Integrationscenter.

Faglærte flygtninge

"De 40 er nogle af de første syriske flygtninge, som kom til Sønderborg, og en del af dem har mange års erfaring i rygsækken fra hjemlandet. Vi har tømrere, murere og malere, og de er meget opsatte på at komme i arbejde."

"Vores mål er, at 30 procent af dem meget hurtigt kommer ud på arbejdsmarkedet, og at resten kommer ind i et individuelt uddannelsesforløb," siger Gevorg Margarian.

Åbne for idéen

"Vi er åbne i forhold til at modtage én eller flere i praktik. De skal ikke nødvendigvis kunne tale rigtig godt dansk, men de skal kunne forstå og kunne kommunikere, alene af den grund, at sikkerhedsforskrifter er vigtige at forstå og efterleve på en byggeplads," fastslår Christian Bak, som har ansvaret for byggeriet af Alsik.

Da han får at vide, at der blandt dagens besøgende også er malere, reagerer han.

"Du får lige telefonnummeret på en malermester, som måske kan bruge en maler mere. Du kan også få kontaktoplysninger til de underentreprenører, som rykker ind på hotelbyggepladsen i takt med, at vi selv får udført betonarbejdet," oplyser Christian Bak til virksomhedskonsulenten.

Publiceret: 29. Januar 2016 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere