Gunder P. Jensen fra Gråsten Fjerkræ.
Gunder P. Jensen fra Gråsten Fjerkræ.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gråsten Fjerkræ får overskud trods fugleinfluenza

Fjerkrækoncernen fik overskud på halv million korner i 2016

Gråsten Fjerkræ fik et overskud på knap en halv million kroner i 2016, der var præget af fugleinfluenza.

“Set i lyset af fugleinfluenzaen kan vi kun være tilfreds med resultatet. Vi har gået med livrem og seler og udvist rettidigt omhu i hele forløbet,” siger formanden for Gråsten Fjerkræ A/S, Gunder P. Jensen.

Virksomheden kom ud af det seneste regnskabsår med et overskud på 496.000 kroner efter skat og afskrivninger og forrentede egenkapitalen med 10 procent. Egenkapitalen er på 3,2 millioner kroner. Bruttofortjenesten i 2016 var på 5,6 millioner kroner.

Koncern, der også omfatter selskabet Eurodan Poultry, som markedsfører franske fjerkræspecialiteter under navnet Label Danois, beskæftiger cirka 20 medarbejdere. Hertil kommer cirka 250 medarbejdere på de gårde og slagterier, som man samarbejder med.

Gennem de senere år har Gråsten Fjerkræ målrettet investeret i bedre dyrevelfærd og kvalitet. Det betyder bl.a. at virksomheden nu kan forsyne emballagen på sine økologiske kyllinger og kalkuner med mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

Gråsten Fjerkræ opdrætter sine økologiske kyllinger og kalkuner hos producenter i Schwerin-området i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Senest 30 dage efter myndighederne har ophævet staldpligten for dyrene, vil man se de første økologiske kyllinger Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse i butikkerne.

Kendetegnende for de eksklusivaftaler Gråsten Fjerkræ indgik i det seneste regnskabsår er, at producenterne har egne slagterier på gårdene.

“Vi siger nej til dyretransport. Slagtningen bør som udgangspunkt ske, hvor dyrene er opvokset. Unødig transport stresser dyrene og giver dårlig kvalitet,” siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Blandt eksklusivaftalerne er en kontrakt med en stor tysk producent af fritgående Pekingænder, der ofte betegnes som landænder. Her blev der i fjor slagtet ca. 550.000 landænder og 120.000 gæs. Det specielle ved aftalen er, at man benytter Sherry Valley grenen af Peking racen.

“Med aftalen ønsker vi at være på forkant med udviklingen. Vi ved jo ikke, hvordan Brexit-aftalen falder ud. Ender det med et stop af importen af de engelsk producerede Sherry Vally ænder, er Gråsten Fjerkræ allerede i år i stand til at levere den kvalitetsrace til de butikker, der måtte blive berørt.

Publiceret: 12. April 2017 10:09
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere