Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jørn havde blærekræft - da han vågnede efter operationen, var hans ben væk: Nu skal han betale erstatning tilbage

 

271.000 kroner. Eller med andre ord: Hele den erstatning, som den tidligere lektor og formand for Grænseforeningen, Jørn Buch fra Haderslev, modtog for en fejloperation. Det er det beløb, som Jørn nu skal betale tilbage, det slog Retten i Sønderborg fast tirsdag.

Det skriver Flensborg Avis.

Hele sagen begyndte, da Jørn Buch skulle opereres for blærekræft. Da Jørn Buch vågnede op efter narkosen, opdagede han nemlig, at hans ene ben blevet amputeret. Lægerne indrømmede at have lavet en fejl, og Jørn Buch fik tilkendt en erstatning. 

Men senere bestemte Ankenævnet for Patienterstatning, at der alligevel ikke var sket en fejl - og forlangte pengene tilbage. Det nægtede Jørn Buch dog i samråd emd sin advokat. Blandt andet fordi en del af pengene allerede var brugt på genoptræning. Derfor anlagde Region Syddanmark sag mod ham med krav om at betale erstatningen tilbage, og det var den sag, som dommerne afgjort tirsdag.

"Jeg må nu tale med min sagfører og finde ud af, om vi måske skal gå videre med sagen. Det vil nok afhænge af mulighederne for et for mig lykkeligt udfald," siger en nedslået Jørn Buch til Flensborg Avis.

Jørn Buchs sag er ikke enestående. I de seneste to et halvt år har Region Syddanmark 44 gange krævet at få erstatninger tilbage fra patienter, skriver Flensborg Avis.

Publiceret: 31. Maj 2017 06:57
Leveret af Lokalavisen
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Fik du læst
ANNONCER
Se flere