Kongeskib besøger regatta i Dyvig

Søndag dyster Americas Cup-både i Dyvig

For tredje år i træk afholder Dyvig Bro i tæt samarbejde med Dyvig Bådelaug, kapsejladsen ”Dyvig 12mR Regatta”.

For andet år i træk får regattaen besøg af Kongeskibet, oplyser arrangørerne.

Det skyldes, at der er flere gode bekendte og venner af Prins Henrik, der deltager i kapsejladsen. Prins Henrik har selv været en dedikeret regatta sejler.

I år kommer der 12 af de store Americas Cup både til Dyvig. Flere af bådene er ankommet, og på søndag er alle på plads.

Selve kapsejladsen starter mandag kl. 10,30, og der forventes at der sejles tre sejladser om mandagen og igen om tirsdagen.

Begge aftner slutter med festligt komsammen på Dyvig badehotel, og der er ligeledes reception for sejlere på kongeskibet.

Om onsdagen den 28. juni sejler skibene i en Fetch Race fra Dyvig til Glückburg, hvor skibenes forventes at passere Christian X's Bro klokken 12.30.

Bent Larsen, som til dagligt driver havnen Dyvig Bro, glæder sig endnu engang, at skulle huse disse smukke skibe.

"Nu er det tredje gang vi afholder dette event, og vi kender nu rigtig mange af sejlerne, og vi glæder os rigtig meget til at mødes med dem alle igen. Det er det samme hold som hjælper til hvert år, og det er et samarbejde som jeg sætter stor pris på,og som har givet et rigtig godt samarbejde imellem de to havnen. Og jeg er virkelig taknemmelig over at den hjælp som klubmedlemmerne yder. Det sjove er jo at vi er sejler og deler denne interesse og nyder det sammen."

De smukke gamle både har en spændende historie, som f.eks. VIM, som blev bygget i 1938 i New York - bestilt af Harold S. Vanderbilt. I 2003 blev hun fuldstændig restaureret til original stand for et ukendt beløb.  

Der er lagt op til fest og spænding når 12 både der vejer ca. 30 tons og er 23 meter lange og med 16 mands besætning mødes i mærkerundingerne på kapsejladsbanen. 

Publiceret: 22. Juni 2017 09:23

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Fik du læst
ANNONCER
Se flere