Dea Enna udstiller i påsken.
Dea Enna udstiller i påsken.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kunstudstilling: Himmeldronningen i Rinkenæs

Dea Enna åbner ny udstilling i Rinkenæs i påsken

Malerinden Dea Enna åbner i påsken en ny udstilling med værker, der er inspireret af Det gyldne alter fra Lisbjerg Kirke, der i dag befinder sig på Nationalmuseet.

Alteret er fra omkring 1140, opbygget af egeplanker, beklædt med tynde forgyldte kobberplader. I midten af alteret er jomfru Maria med barnet. Hun er afbildet som Himmelens dronning, siddende på en trone med krone på hovedet. Dea Enna faldt over motivet i et gammelt hæfte om alteret, og værkerne er improvisationer over Jomfru Maria.

“Et gyldent alter skal først og fremmest skulle ligne og skinne som lutre guld, for at lede tankerne op mod noget endnu mere strålende. Et lille hæfte som tilfældig faldt i mine hænder, men tilfældigheden var i bogstaveligste forstand guld værd,” fortæller Dea Enna om udstillingen og fortsætter:

“En spontan og inderlig betagelse af figuren “Himmeldronningen fra Lisbjerg”. Navnet og teksten i det lille hæfte holdt mig fast og igen og igen betragtede jeg det lille billede af himmeldronningen. Det måtte jeg male, men let blev det ikke.”

Udstillingen kan ses på Sejrsvejr 44 i Rinkenæs fra 13. til 17. april kl. 11-16.

Der er fernisering 13. april klokken 16.00, hvor Dea Enna holder forerag om emnet.

Entré 15 kroner.

Publiceret: 06. April 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere