Sådan så Livets Træ ud efter reparationen i 2013. Den nye kobber nederst ses tydeligt.
Sådan så Livets Træ ud efter reparationen i 2013. Den nye kobber nederst ses tydeligt.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kunstværk fjernet efter kobbertyverier

Tyve har stjålet det meste af kobber-kunst på Augustenborg Skole. Nu har kommunen fjernet resten

Den store kobberskulptur “Livets Træ” på Augustenborg Skole blev for nogen tid siden for anden gang udsat for tyveri, hvor tyve stjal store dele af værket.

Sønderborg Kommunes Kunstfond har nu besluttet at fjerne det - eller de sørgelige rester.

Kunstværket, der er skabt af Teddy Sørensen, blev færdigt i 1988 og installeret på en stor gavl på Augustenborg Skole - i samarbejde med Statens Kunstfond. Kunstværket var udført i kobber, og det er uden tvivl kobbermaterialet, der er årsag til tyverierne. I 2013 blev i store træk den del af kunstværket stjålet, som kunne nås fra jorden. Efter tyveriet blev de manglende dele fremstillet igen og kunstværket repareret.

Den 4. eller 5. marts i år blev der så igen stjålet dele af installationen - og denne gang betydelige mængder. Tyvene havde tilsyneladende fyldt deres bil så meget, at der ikke var plads til en stige, som var brugt for at få fat i kobberet. Stigen var efterladt på asfalten foran kunstværket. Kobbertyvene har ikke alene fjernet det meste af dekorationen på væggen - de har også været oppe på taget, hvor de har fjernet større dele af bygningens murafdækning.

“I Sønderborg Kommunes Kunstfond har vi nu besluttet, at vi ikke vil retablere kunstinstallationen. Vi frygter, at en genopbygning bare vil animere til endnu et kobbertyveri. De sørgelige rester er fjernet, gavlenden er nu bar og kedelig, men sådan må konsekvensen desværre være,” siger sekretær i Kunstfonden, Irma Lundsgaard i en pressemeddelelse.

Statens Kunstfond er informeret om og har bifaldet beslutningen om at fjerne kunstværket.

Der bliver nu fremstillet et skilt til facaden, som fortæller forbipasserende om kunstværket, tankerne bag det og den triste afslutning. En forklaring er påkrævet, idet en del af kunstværket - prægning i asfalten foran muren med bogstaverne A, L og S - stadig er på stedet.

Har man oplysninger om tyverierne kan man kontakte politiet på tlf. 114.

Så lidt var der tilbage af kunstværket, da tyve havde været på spil 4.-5. marts. Nu er alt fjernet.
Så lidt var der tilbage af kunstværket, da tyve havde været på spil 4.-5. marts. Nu er alt fjernet.
Publiceret: 03. April 2017 12:04
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt