Rektor Henrik Larsen ønsker Mie Bierbaum tillykke med et flot 10-tal. Mie skal bruge resten af dagen på at fejre sin eksamen, sammen med sin mand og deres to børn på 2 og 5 år.
Rektor Henrik Larsen ønsker Mie Bierbaum tillykke med et flot 10-tal. Mie skal bruge resten af dagen på at fejre sin eksamen, sammen med sin mand og deres to børn på 2 og 5 år.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mie blev Sønderborgs første finansøkonom

Jobbet var i hus før Mie Bierbaums sidste eksamen i dag

I dag afsluttede Mie Bierbaum som den første nogensinde finansøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Sønderborg.

Allerede inden den afsluttende eksamen havde hun fået job som trainee hos Nordea, der er en af de virksomheder, der normalt kæmper en hård kamp for at tiltrække medarbejdere som hende til området.

Nordea har både været Mie Bierbaums praktiksted under uddannelsen og bliver nu også hendes arbejdsplads som færdiguddannet fra august.

Betydning for erhvervslivet

Det glæder filialdirektør i Sønderborg, Søren Frilund: 

“Det har en kæmpebetydning for os og for områdets erhvervsliv generelt, at EASV har base i Sønderborg. Det gør, at mange af de unge, som bor i det syd- og sønderjyske kan få både uddannelse, praktikplads og job, uden at de behøver at flytte væk fra området. Dermed hjælper det også virksomhederne, der traditionelt har udfordringer med at tiltrække nyuddannet arbejdskraft til vores del af Danmark,” siger filialdirektøren.

 

Ville blive i området

For Mie Bierbaum var geografien også afgørende. Hun er født og opvokset i Rinkenæs og har nu selv to børn, så hun vil blive i Sønderjylland. Samtidig vil hun gerne arbejde i bankverdenen.

“Men jeg havde egentlig droppet idéen, fordi jeg skulle helt til Kolding for at tage uddannelsen. Derfor passede det mig perfekt, da det blev muligt at tage den på EASV i Sønderborg,” siger hun.

Mie Bierbaum fremhæver det tætte samspil med underviserne og med det lokale erhvervsliv som de helt store styrker ved uddannelsen.

“Der har været en stor interesse i uddannelsen og i os som studerende, især fra banker og sparekasser. Det har været megaspændende både at deltage i de mange arrangementer rundt i området, og at virksomhederne ofte er kommet til os på EASV,” fortæller hun.

Glad rektor

Mie Bierbaums og Nordeas historie EASV-rektor Henrik Larsen:

“Historien her bekræfter os i, at vi gør det rigtige. Nemlig at udvikle uddannelser, der er med til at styrke både den menneskelige og erhvervsmæssige vækst i Syd- og Sønderjylland, og det er fantastisk at se, når det lykkes,” siger Henrik Larsen.

Uddannelsen til finansøkonom varer to år. Der er er ansøgningsfrist til den og EASV's øvrige uddannelser den 5. juli kl. 12.00.

Publiceret: 14. Juni 2017 09:36

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere