Fabrikken, der har huset Akk Industri samt Stein & Meyland, skal rives ned og erstattes af lejeboliger.
Fabrikken, der har huset Akk Industri samt Stein & Meyland, skal rives ned og erstattes af lejeboliger.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu skal gammel fabrik på Dybbølsiden rives ned

Den gamle Stein og Meyland-fabrik jævnes med jorden for at give plads til lejeboliger

Nedrivningsmaskinerne er på vej til Bülowsvej 9 i Sønderborg, hvor den gamle fabrik skal rives ned for at give plads til nye boliger.

Det er Boligforeningen Søbo, der står bag projektet, hvor første skridt er nedrivningen af den gamle fabrik, der husede Akk Industris fabrik, som nu er flyttet til Ragebøl. Tidligere var bygningen i mange år hjemsted for Stein & Meyland, men i september sidste år blev den købt af Søbo.

Nedrivningen af fabriksbygningen, som blandt andet består af fire fabrikshaller, begynder i denne måned og varer til april. Arbejdet udføres af nedrivningsfirmaet Friis, som vandt licitationen blandt fem firmaer.

Boliger på vej

Søbo har også tidligere købt Bülowsvej 6, der husede Sønderborg Fornikling, og boligprojektet gælder begge ejendomme.

"Vi regner med, at der opføres cirka 80 boliger. Der er ikke mange lejeboliger på Dybbøl, og vi oplever stor efterspørgsel i vores afdeling 29 ved Fregatten, Jagten og Galeasen," fortæller Hans Peter Hollænder, forretningsfører i Søbo, til Lokalavisen.

Han forventer, at boligerne bliver eftertragtede på grund af den bynære placering og korte afstand til bl.a. Dybbøl-Skolen og motorvejen.

Boligerne bliver opført i etaper, og Hans Peter Hollænder forventer, at de første beboere kan flytte ind i omkring 2020.

Først skal der godkendes en lokalplan for området, hvorefter opgave skal i udbud, inden byggeriet kan påbegyndes. Lokalplanen sendes i høring i løbet af denne måned.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I stil med Damgade

Der bliver tale om fem punkthuse i 5-6 i stil med Søbos byggeri på Damgade samt enkelte rækkehuse ned mod jernbanen for at udnytte grunden.

"Punkthusene får dog et lidt mere rundt udtryk. Vi havde faktisk overvejet at bygge runde bygninger, men det blev for dyrt," forklarer Hans Peter Hollænder.

Der bliver fortrinsvis tale om 4-værelses lejligheder, der passer både til familier samt ældre, der efterspørger god plads.

Publiceret: 31. Januar 2017 14:55
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt