Et flertal i byrådet er nu klar til at skyde 1,1 mio. kroner ind i afvandingsprojektet i Skovmose. Arkivfoto: Mikkel Hansen
Et flertal i byrådet er nu klar til at skyde 1,1 mio. kroner ind i afvandingsprojektet i Skovmose. Arkivfoto: Mikkel Hansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politik: Flertal bøjer sig en smule i Skovmose-sag

Et flertal i byrådet vil bruge en million på afvanding af Skovmose

Flertalsgruppen i Sønderborg Byråd kommer nu beboerne i sommerhusområdet Skovmose en smule i møde i sagen om de mange oversvømmelser.

Flertalsgruppen, der består af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, Fælleslisten, Enhedslisten og Konservative, er nu indstillet på at kommunen skal betale for den nødvendige flytning af det offentlige rørlagte vandløb, L 69. Der er altså ikke tale om, at kommunen skal betale hele afvandingsprojektet, som nogle parter ellers har efterspurgt. Samtidigt er kommunens betaling betinget af, at hele det udarbejdede projekt gennemføres.

Det sker efter at Skovby-Lysabild Landvindingslag i marts rettede henvendelse til Sønderborg Kommune med anmodning om at kommunen betaler for flytningen af L 69. Spørgsmålet bliver behandlet på Teknik og Miljøudvalgets ordinære møde den 18. april, hvor punktet ventes at blive vedtaget.

“Flertalsgruppens beslutning om at anbefale at kommunen betaler de 1,1 millioner kroner, som ændringen af L 69 koster, skal ses som et seriøst bidrag til at fremme sagen og få den afsluttet hurtigst muligt. Vi håber derfor at vores beslutning vil blive godt modtaget af sommerhusejerne, så vi måske kan undgå klager, der trækker sagen i yderligere langdrag,” udtaler formanden for Teknik og Miljøudvalget Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Sagen omkring Skovmose har stået på i flere år, hvor området flere gange er blevet ramt af oversvømmelser. Et politisk flertal mener, at beboerne i området selv skal betale for afvandingsprojektet. Flertallet henholder sig til, at det er hovedreglen i vandløbsloven, at brugerne betaler for regulering af vandløb. Kommunen har ifølge loven mulighed for, men ikke pligt til, helt eller delvist at betale for reguleringer af offentlige vandløb. Private vandløb skal altid betales af brugerne.

Publiceret: 10. April 2017 11:08
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt