Tirsdag 10. februar klokken 19 er der gratis, flot show med Hubei Art Troupe fra Kina med nogle af Kinas dygtigste akrobater og dansere i Koncertsalen Alsion. Foto: Den kinesiske ambassade i København
Tirsdag 10. februar klokken 19 er der gratis, flot show med Hubei Art Troupe fra Kina med nogle af Kinas dygtigste akrobater og dansere i Koncertsalen Alsion. Foto: Den kinesiske ambassade i København
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sønderborg siger velkommen til Hanens År

For sjette gang i træk markerer Sønderborg det kinesiske nytår med en forskellige arrangementer

På tirsdag 10. januar siger Sønderborg ”Velkommen til Hanens År”.

Den dag starter Kinesiske Dage 2017 med et stort anlagt, kinesisk nytårsshow med Hubei Art Troupe i Koncertsalen Alsion klokken 19. Sædvanen tro er showet en gave fra den kinesiske ambassade i København.

Gruppen hører til Kinas dygtigste akrobatik- og danseensembler, og publikum kan glæde sig til en aften fyldt med akrobatik, dans og spil på klassiske, kinesiske instrumenter. Inden showet vil koncertsalens foyerområde vrimle med en bred vifte af aktiviteter og optræden, så man bør komme allerede klokken 18.00.

Entreen er gratis. Dog skal man bestille en billet på www.kultursonderborg.nemtilmeld.dk, hvis man vil være sikker på en plads.

Folkefest

Kinesiske Dage i Sønderborg har de seneste år udviklet sig til en slags folkefest, hvor forskellige foreninger, enkeltindivider og institutioner sammen med kommunen tilbyder en bred vifte af primært gratis arrangementer med kinesisk indhold.

I år byder dagene eksempelvis på foredrag på Sønderborg Bibliotek, hvor Kina-forfatter og journalist Christina Boutrup fortæller om kultur og erhvervsliv i ”Kina 3.0”. Sønderborgs internationale filmklub, International Ciné Club, viser kinesisk storfilm i Farverihallen på EUC, mens den lokale tai chi-klub byder på gratis prøvetimer i de ældgamle helbredelsesøvelser på Sønderskovskolen.

Sønderborg Ungdomscafe byder indenfor til tesmagning, hvor der gås i dybden med tesorter, korrekt brygning og teens historie. Desuden arrangerer de unge en traditionel lanternefestival.

Alssundgymnasiet lægger sig i selen med en lang række aktiviteter spændende fra besøg af kinesiske studerende over Kina-foredrag med viceborgmester Aase Nyegaard til en konkurrence i ”hane-selfies”.

Foto: Den kinesiske ambassade i København
Foto: Den kinesiske ambassade i København

Spil og kunst

Det sønderjyske Køkken på Perlegade supplerer sin normale bestand af brætspil med ægte kinesiske brætspil, og personalet vil instruere interesserede i, hvordan spillene skal spilles.

22. januar klokken 14 byder Skulpturpark Augustiana i Augustenborg indenfor til fernisering på dette års kunstudstilling med moderne, kinesiske værker. Der er gratis adgang til udstillingen onsdag til søndag klokken 12 – 16 i perioden 25. januar til 26. marts.

Kinesiske Dage 2017 kører frem til 19. februar. Arrangementet er samtidigt startskuddet på det stort anlagte Eventår 2017. Læs mere om Kinesiske Dage på www.facebook.com/kinesiskedage

Publiceret: 09. Januar 2017 10:59
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt