De ambitiøse planer om e-sport i Sønderborg blev præsenteret på et pressemøde i Sønderborg. Foto: Mikkel Hansen
De ambitiøse planer om e-sport i Sønderborg blev præsenteret på et pressemøde i Sønderborg. Foto: Mikkel Hansen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sønderborg skal være førende i e-sport

Cross Border Esport vil gøre Sønderborg til et mekka for e-sport. Stort event til september

Sønderborg skal tage føretrøjen på, når det gælder e-sport.

Det mener den nye organisation Cross Broder Esport (CBE), der vil være paraplyorganisation for lokale e-sport-foreninger.

Til september er organisationen vært for et stort e-sportsstævne i Broager Sparekasse Skansen, der skal sætte Sønderborg på det danske e-sports landkort.

E-sport er kort fortalt computerspil, der dyrkes på konkurrenceniveau. Det er en hastigt voksende sportsgrene, hvor de bedste spillere kan tjene millioner.

I første omgang fokuserer CBE dog ikke på de professionelle.

“Vores mål er at udbrede e-sport og styrke bredden,” fortæller Thomas Bjørn-Lüthi, formand for styregruppen i Corss Broder Esport.

Det skal ske ved at skabe rammerne for lokale e-sportforeninger. Først i Sønderborg og siden i resten af Sønderjylland. Der findes i dag et par foreninger i kommunen, og flere er par vej. Flere skoler har også taget e-sport til sig. Det gælder bl.a. Adventure Efterskolen samt efterskolen Epos.

Til september arrangerer CBE et stort stævne i Broager Sparekasse Skansen med 700 deltagere og plads til 1.000 tilskuere. Stævnet skal live-streames via internettet, og der bliver også plads til Lan-party, hvor 350 deltagere kan spille for sjov.

Allerede første år skal konkurrencen være nogenlunde på niveau med Copenhagen Games, der i dag er Danmarks største.

“Flere store sponsorer har allerede meldt sig, og flere af de store hold vil også gerne være med,” fortæller Kenan Hansen.

Konkurrencen bliver en årlig tilbagevendende begivenheden, der skal gøre Sønderborg til Danmarks e-sports hovedstad i løbet af få år.

Samtidigt skal det lokale e-sport-fællesskab styrkes med bl.a. et “House of Esport” samt involvering af lokale skoler og virksomheder.

Med tiden skal breddearbejdet udvides med en eliteindsats.

“Vi bygger miljøet op nedefra, men inden for tre år skal Sønderborg være hjemsted for et semiprofessionelt e-sporthold,” siger Thomas Bjørn-Lüthi.

Og den vison er ikke umulig:

“Danske gamere er med i verdenseliten, og mange af de bedste danskere er faktisk fra Sønderjylland,” fortæller Martin Petersen, der underviser i e-sport på Frøslevlejrens Efterskole. Han er tilknyttet CBE som coach.

Publiceret: 11. April 2017 15:17
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt