Det må jeg være med til, tænkte Tove Østerbæk fra Hørup, allerede da hun første gang hørte om Spejdernes Lejr. Og hendes mand, Hans, har også meldt sig. Foto: Sønderborg Kommune
Det må jeg være med til, tænkte Tove Østerbæk fra Hørup, allerede da hun første gang hørte om Spejdernes Lejr. Og hendes mand, Hans, har også meldt sig. Foto: Sønderborg Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Spejderlejr mangler frivillige

Sønderborg Kommune søger lokale borgere, som vil være med til at løfte værtskabet for Spejdernes Lejr 22.-30. juli. Man behøver ikke at være spejder eller at bo på lejren. Man kan også nøjes med en enkelt dag eller en halv.

“Vi får jo gæster til området og kan vise alt det, vi har at byde på. Så må vi leve op til den sønderjyske gæstfrihed,” siger Tove Østerbæk fra Hørup, der har meldt sig som frivillig.

Der er masser af opgaver at tage fat på i forbindelse med lejren. Folk til kantiner og parkeringspladsen, men også folk, der kan hjælpe spejderne med byggeprojekter og teknologi, og folk der kan oversætte sprog eller fotografere.

Lejren med op mod 40.000 deltagere i Sønderborg 22.-30.juli er åben for gæster alle dagene, og der er store events og aktiviteter, som alle kan deltage i.

En af lejrens fem underlejre, “Øen”, er til frivillige, der også kaldes jobbere. Her kommer mange voksne spejdere og tidligere spejdere fra hele landet med familien og bor i telt eller campingvogn. Men man kan også komme som ikke-spejder, og man kan altså også vælge ikke at bo i lejren.

Tove Østerbæk, der er tidligere pædagog, vil hver dag tage hjem og sove i Hørup. På lejren er hun med til at drive en børnehave i de frivilliges underlejr.

Tove og hendes mand, Hans, er allerede frivillige i en række sammenhænge: Nord-Als Musikfestival, ÆldreSagens Computercafé og Klub Als - en forening for personer med nedsat psykisk/fysisk funktionsevne.

Hans har også meldt sig som frivillig.

Tilmelding kan ske på spejderneslejr.dk/da/frivillig, hvor man senere bliver matchet med en opgave, eller ud fra konkrete jobopslag på camp.sl2017.dk/campos/jobber/joblist.

Publiceret: 14. Juni 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere