Den politiske kommentartor, Michael Kristiansen, er vært ved forfesten til kommunevalget.
Den politiske kommentartor, Michael Kristiansen, er vært ved forfesten til kommunevalget.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tiltag skal øge unges interesse for politik

Politisk debat med kommentator Michael Kristiansen i april skal øge interessen for kommunalvalg

Sønderborg Kommune vil gøre en ekstra indsats for at øge interessen for efterårets kommunalvalg, især blandt unge vælgere.

“Vi vil gerne gøre en aktiv indsat for at sikre vores demokrati og stimulere den demokratiske deltagelse. Som Årets Ungdomskommune 2017 er det naturligt de unge, som er vores målgruppe i denne omgang. Ved at give indblik i, hvordan man gennem politisk engagement kan få indflydelse på beslutninger, der vedrører ens egen hverdag, håber vi at pirre til deres demokratiske nysgerrighed, så der måske er nogen, der på sigt får lyst til at engagere sig i lokalpolitik, eller i det mindste bruge deres stemme til november,” siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, i en pressemeddelelse.

Den 6. april skydes den sønderborgske demokratiindsats i gang med en “Forfest til kommunalvalg 2017”. Den åbne invitation er særligt henvendt til områdets yngre generation, men alle er velkomne. Arrangementet, der foregår på Alsion, bliver en slags hyldest til demokratiet. Der er lagt op til et brag af en debataften, hvor lokale byrådsmedlemmer, folketingsmedlemmer samt repræsentanter fra ungdomspartierne udfordres af politisk kommentator fra TV2, Michael Kristiansen i en række spændende paneldebatter.

“Jeg synes, det er et supergodt initiativ, de har gang i i Sønderborg. Jeg ser virkelig frem til en festlig aften i demokratiets tegn, hvor man kan mærke, at lokaldemokratiet har en puls, der også kan appellere til den yngre generation,” siger Michael Kristiansen, politisk kommentator på TV2.

Forfesten følges op af en række ungdomscaféaftner i løbet af foråret og forskellige andre indsatser særligt målrettet ungdommen. Derudover kan man allerede nu på kommunens hjemmeside læse mere om emner som fx “Hvordan stiller jeg op til kommunalvalg”.

“Formålet med demokratiindsatsen er at vække en dybere generel interesse for lokalpolitik, som både kan være med til at hæve stemmeprocenten og på længere sigt sikre, at en ny generation bliver klar til at bære demokratiet videre,” slutter Erik Lauritzen.

Publiceret: 20. Marts 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt