"Ro" havde en anden betydning i dag i Ulkebøl Hallen end til daglig i klasselokalet. Foto: Svend Mikael Larsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

To skoler battlede den ud på romaskiner

Ulkebøl Skole udfordrede Ahlmann-Skolen til en dyst på romaskiner

Af Svend Mikael Larsen

Der blev battlet løs i Ulkebøl Hallen i dag, da elever fra Ulkebøl Skole mødte deres kolleger fra Ahlmann-Skolen til en dyst på romaskiner i kampen om at blive 'Sønderborgs Stærkeste Klasse'.

Og derfor var Ulkebøl Hallens tag ved at lette, da der lidt over kl. 10 blev råbt klar-parat-ro, og de i alt 200 elever fra 6. og 7. klasserne gik i krig med udfordringen på de opstillede romaskiner.

Samarbejde og seje træk

For at vinde skulle der samarbejdes, og så skulle hver enkelt elev levere nogle lange, seje træk og dertil nogle hurtige skift. Om der blev roet igennem, kunne eleverne følge med i oppe på hallens væg, hvor en projector viste, hvor de enkelte 'både' lå i forhold til hinanden.

I alt skulle der tilbagelægges 4.000 meter, og alle i klassen skulle tage hver deres tørn ved romaskinen.

Først var det 6. klassernes tur til at battle den ud mellem hinanden, og her lagde 6.a fra Ulkebøl hårdt ud. Selvom der også blev lagt mange kræfter i maskinerne til højre og ventre for dem, så lykkedes det 6.a at holde føringen fra start til slut.

En finaleplads

De to skolers dyst var arrangeret af Dansk Forening for Rosport og gjaldt titlen som 'Sønderborgs Stærkeste Klasse' samt muligheden for at gå videre til finalen i den landsdækkende turnering 'Danmarks Stærkeste Klasse'.

Når der skal battles, så kan man lige så godt give den hele armen. Foto: Svend Mikael Larsen
Når der skal battles, så kan man lige så godt give den hele armen. Foto: Svend Mikael Larsen

Alle gode gange tre

De foregående to år har Ulkebøl Skole haft en 7. klasse med til landsfinalen, og sidste år blev det sågar til en 2. plads. I år var mottoet derfor 'Alle gode gange tre'.

Og det ser faktisk ganske lovende ud, for dette års 7.c som 'tilfældigvis' har natur & bevægelse som valgfag, vandt over både a og b klassen i en rigtig god tid. Eleverne fra sidste års 7.c, som jo vandt sølv, var inde og heppe på deres efterfølgere, og måske det gav de ekstra kræfter til sejren.

Om det ender med, at Ulkebøl Skole igen bliver udtaget til landsfinalen, afgøres først den 16. maj. Selve landsfinalen afvikles i juni måned.

Et tag til og 6.a's båd er over målstregen som nummer et til alles jubel. Foto: Svend Mikael Larsen
Et tag til og 6.a's båd er over målstregen som nummer et til alles jubel. Foto: Svend Mikael Larsen
Publiceret: 04. Februar 2016 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere