Et af de seneste hærværk var på toilettet i Havnbjerg-Centret, hvor stort set alt var smadret. I håndvasken havde der tilsyneladende været tændt bål. Foto: Sønderborg Kommune
Et af de seneste hærværk var på toilettet i Havnbjerg-Centret, hvor stort set alt var smadret. I håndvasken havde der tilsyneladende været tændt bål. Foto: Sønderborg Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Toilet-hærværk er dyrt for skatteborgere

Offentlige toiletter i kommunen bliver jævnligt udsat for hærværk

Omfattende hærværk mod offentlige toiletter koster hvert år skatteryderne i Sønderborg Kommune mange penge.

Næsten hver uge kan Vej&Park notere, at der er begået hærværk på et eller flere af de offentlige toiletter i kommunen.

Det er til stor gene for borgerne, som dels ikke kan bruge de ødelagte toiletterne, dels må se deres skattekroner anvendt til reparationer og indkøb af ekstra kraftige materialer.

En opgørelse fra sidste år viser, at der er brugt ca. 500.000 kr. til reparationer. Dertil kommer, at der bruges penge på at købe overvågningskameraer, indkøb af dyr maling, som kan modstå graffiti, og ekstra kraftige materialer i håb om, at de er mere modstandsdygtige og holdbare over for hærværksmændenes formålsløse hærgen.

Senest er der begået hærværk i Havnbjerg-Centrets offentlige toilet, som er et af de steder, hvor det ofte sker. Som det ses af billederne er intet efterladt intakt. Der har tidligere ofte været problemer ved Centerparkeringen i Gråsten, ligesom toiletbygningen ved Sønderborg Slot også ofte hjemsøges.

Efter at toiletterne i Lille Rådhusgade i Sønderborg er renoveret, er de blokeret om natten for at undgå, at de raseres hver weekend.

“Natlukningen er jo til gene for alle - ligesom de ødelagte toiletter, der ikke kan bruges, før de er repareret igen, og de skattekroner, vi bruger på reparationer. Det er rigtig ærgerligt at bruge så mange penge på det, når vi langt hellere ville bruge dem på positive, nyttige tiltag. Jeg kan kun appellere til hærværksmændene om at stoppe og bruge deres energi på noget mere fornuftigt,” siger teknik- og miljøudvalgets formand, Frode Sørensen.

Publiceret: 23. Marts 2017 09:09
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Sønderborg

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere